zaterdag 24 september 2016

Gérouville -Orval: 16-09-2016 tot 18-09-2016

We hadden onze mobilhome nog maar twee dagen in ons bezit en we konden al op zwier. Weliswaar een weekendje met vrienden in een huurhuisje dat al een tijdje vastlag, maar het was de perfecte test voor ons eerste uitje. Het was 2,5 uur rijden  en onze eindbestemming was een erg idyllisch plekje.... Onze bedden werden er alleen niet bij getest. Vrijdag nam ik de tijd om ons bakske mooi verdeeld te laden; ook al was het maar voor een weekendje en hadden we niet veel spullen bij. Vrijdagavond was het dan zover. Onze vrienden belden aan en we konden vertrekken. De kinderen maakten hun huiswerk aan de tafel,  speelden spelletjes en keken naar een filmpje. De tijd vloog en voor we het goed en wel beseften waren we ter plaatse.  Daar aangekomen kregen we eerst een rondleiding en pakten we alles uit. Hierbij merkten we wel het nadeel van de combinatie mobilhome - huurhuisje. Alles zat mooi in de kastjes en in de frigo weg waardoor het veel tijd in beslag nam van uit en zondag ook weer in te pakken. Maar we weten nu al dat dit maar zeer uitzonderlijke situaties gaan zijn... Vrijdagavond babbelden we nog tot in de late uurtjes na aan de prachtige open haard.

Zaterdag was het weer een prachtige dag... De mannen deden een MTB ritje in de buurt, we gingen (vooral Orval) shoppen, we maakten een fijne boswandeling en de kinderen speelden achteraf nog in de bossen... Papouille, de hond van de conciërge speelde met hen mee en was echt superfijn gezelschap. 's avonds genoten we weer na bij een lekker glas, maar al snel ging iedereen slapen we waren doodop... Op zondag deden de mannen nog een ritje, rommelden we op en bezochten we Orval. We waren niet de enigen!
We deden wat inkopen en trokken naar "à l'ange gardien" voor een Orval van de tap en een snelle hap. We hebben genoten van dit fijne weekend in tof gezelschap in een prachtige omgeving. En we dromen al van een volgend uitstapje met ons huisje op wielen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten